Article cobouw: test STATRAPID (in Dutch)

05 november 2014

Statrapid helpt in discussie paalklassefactoren

Den Haag - Door een valgewicht met rubber blokken op te vangen, kan het draagvermogen van funderingspalen elegant worden gecontroleerd. De Statrapid-methode beleefde vorige week zijn Nederlandse primeur. De methode is drie jaar terug ontwikkeld door Allnamics, een collectief van Nederlandse geotechnici in samenwerking met Cape-Holland.

Net als bij de al langer bekende Statnamic-methode slagen de Nederlandse bedrijven erin met een betrekkelijk klein gewicht een betrouwbare proefbelasting uit te voeren op funderingspalen. De raketbrandstof die bij de Statnamic-proef nodig is kan bij de Statrapid echter achterwege blijven. “En dat is prettig”, verzekert Rob van Dorp van Allnamics. “Want overheden stellen steeds zwaardere eisen aan transport, opslag en gebruik van de raketbrandstof. Dat maakt het steeds lastiger en kostbaarder om een Statnamic-proef uit te voeren.”

Bij Statrapid-proefbelastingen wordt de reactiemassa niet gelanceerd vanaf de paalkop, maar valt er juist op vanuit een stelling. Net als bij een dynamische proefbelasting eigenlijk, alleen houdt de krachtsoverdracht dankzij de rubberblokken veel langer aan. En dat is volgens Van Dorp cruciaal. “Wij geven geen klap op de paal, maar een duw, met als gevolg een veel grotere paalpuntverplaatsing en een gedrag dat lijkt op dat bij een statische proef. Dit quasi-statische gedrag levert veel betrouwbaarder informatie op dan een dynamische proefbelasting, onder andere omdat krachten en verplaatsingen direct worden gemeten en omdat de uitwerking van de metingen onafhankelijk is van de persoon die dat doet.

De rubber blokken absorberen de kracht en geven hem vertraagd door over een periode die zeker tien keer zo lang is als de tijdsduur die een spanningsgolf nodig heeft om de punt van de paal te bereiken.

Lange duw

Allnamics gebruikt rubber blokken met verschillende stijfheidseigenschappen, zodat er gespeeld kan worden met de precieze tijdsduur van de ‘duw’. Hoe langer de paal, hoe langer de duw moet aanhouden om quasi statisch gedrag op te wekken. Door ook de valhoogte en de grootte van het gewicht te variëren, kan de piekwaarde van de belasting worden ingesteld en kunnen cycli met in grootte toenemende belasting worden uitgeoefend. Van Dorp: “Als de opstelling staat opgebouwd kun je in een half uur tijd gemakkelijk meerdere opeenvolgende belastingsstappen uitvoeren en doormeten.”

Het eerste Statrapid-apparaat is twee jaar geleden afgeleverd door CapeHolland, een firma gespecialiseerd in vervaardiging en onderhoud van trilblokken en hei-stellingen. Het apparaat ging meteen naar Duitsland voor een serie paalproefbelastingen.

Singapore

Daarna werd de modulair opgebouwde machine, die in een paar zeecontainers past, verscheept naar Singapore waar het ruim anderhalf jaar intensief is gebruikt. Daardoor beleefde de methode pas vorige week, kort na terugkeer uit Singapore, haar Nederlandse primeur. Bij Urk werden een paar prefab betonpalen proefbelast voor een windmolenpark in aanbouw, met turbines van de zwaarste categorie. De resultaten bevestigden volgens van Dorp de vermoedens vooraf dat de palen ruimschoots zijn opgewassen voor hun taak.

Met de opgelaaide discussie over paalklassefactoren verwacht Van Dorp de methode vaker in Nederland toe te passen. “Als je het slim organiseert, kun je in een dag gemakkelijk vier palen proefbelasten. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om via proefbelastingen op relatief eenvoudige wijze aan te tonen dat een ontwerp dat is gebaseerd op de huidige factoren, gewoon voldoet.”

De machine die in Urk is ingezet heeft een capaciteit van 8 meganewton. Met een valgewicht van 40 ton kunnen daarmee belastingen van 800 ton worden uitgeoefend. Aan een klant in Singapore leverden Cape-Holland en Allnamics inmiddels een exemplaar met dubbele capaciteit, dat daar volop in bedrijf is.

 

Bron:Cobouw 10-11-2014

Do you have a question? Contact us. Contact